hamburger menu
search

redvid esle

redvid esle

رویداد ایران > استان ها > ویژه استان ها > قم| بحران کم آبی جدی است

قم| بحران کم آبی جدی است

مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب استان قم گفت: اگر منابع آبی را مدیریت نکنیم نسل آینده از ناحیه کمبود منابع آبی با مشکل مواجه می‌شوند و سالانه تعداد قابل توجهی از مردم به دلیل کمبود آب از بین رفته یا دچار بیماری می‌شوند.


به گزارش رویداد ایران_قم، علی جان صادق‌پور در گفت‌وگو با خبرنگاران به مناسبت هفته صرفه جویی در مصرف آب، بیان کرد: امسال با رشد ۱۳درصدی میزان مصرف آب در مقایسه با مدت مشابه سال قبل مواجه شدیم و ادامه یافتن این روند مشکل جدی بر سر تامین آب مورد نیاز قم ایجاد خواهد کرد.

وی افزود: کل آب مصرفی قم در سال گذشته حدود ۹۷ میلیون متر مکعب بوده‌است که پیش بینی ما این است که امسال این میزان با توجه به رشد مصرف به بیش از ۱۲۰ میلیون متر مکعب رسد.

وی با اشاره به این که وابستگی قم به منابع آبی خارج استان تهدید جدی است که باید درنظر گرفته شود، ادامه دادحدود ۷۸ درصد آب مورد نیاز مردم قم در سطح شهر و روستاها از خارج استان تامین می‌شود که این مساله نشان‌دهنده اهمیت رعایت الگوی مصرف در قم است.

صادق‌پور با بیان این که تامین آب برای استان قم با سختی بسیار صورت می‌گیرد، گفت: آب مورد نیاز قم از ۱۳۵ حلقه چاه در روستاها و شهر، ۱۴ رشته قنات ۶ دهنه چشمه و سدهای ۱۵ خرداد و کوچری تامین می‌شود.

وی بیان کرد: برای شهر قم نیز سه سامانه تامین آب ایجاد شده است،‌ سامانه سدهای خارج استان، سامانه چاه‌های داخل شهر و سامانه چاه‌های علی آباد تا در تامین پایدار آب مورد نیاز قم مشکلی به وجود نیاید.

وی با اشاره به این که در زمان‌هایی از سال مانند فصل‌های گرم به دلیل افزایش مصرف از آب چاه‌ها نیز در کنار آب سدها برای تامین آب مورد نیاز قم استفاده می‌شود، ادامه داد: این مساله موجب اندکی شور شدن آب در برخی مناطق شهری می‌شود که با همراهی مردم و کاهش مصرف می‌توان آب مورد نیاز شهروندان را از آب‌ سدها تامین کرد و لزوم استفاده از آب چاه‌ها را به حد اقل رساند.

مدیرعامل آبفا قم با اشاره به این که سرانه مصرف آب در استان برای هر تن در شبانه روز ۱۶۰ لیتر است که باید کاهش یابد، تاکید کرد: اگر با همین روند ادامه دهیم تا ۱۰ سال آینده در قم با مشکل جدی تامین آب مواجه خواهیم شد و این مساله لزوم اهمیت رعایت الگوی مصرف در استان را بیش‌ازپیش برجسته می‌سازد.

وی همچنین با بیان این که آب شرب شهر قم ۱۰۰ درصد بهداشتی است، ادامه داد: آزمایش‌های کنترل کیفیت با استفاده از روش‌های نوین علمی به صورت مستمر بر روی آب قم انجام می‌شود و ما از بهداشتی بودن آب قم اطمینان داریم

وی با تأکید بر اینکه حتی اگر در طول سال هم بارندگی مداوم داشته باشیم باید صرفه‌جویی در مصرف را محور کار خود قرار دهیم تصریح کرد: رعایت الگوی مصرف و صرفه‌جویی در مصرف آب باید همواره آموزش داده شود و هم نسل امروز و هم نسل آینده این مسئله را در دستور کار داشته باشند.

مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب استان قم با اذعان به اینکه این هفته فرصتی است تا رسانه‌ها ابعاد مختلف منابع آبی، هزینه‌های توزیع آب، ضرورت صرفه‌جویی در مصرف آب، کمبود منابع و... را به اطلاع عموم شهروندان برسانند خاطرنشان کرد: اگر رسانه‌ها از روند آبرسانی و انتقال آن به منازل و مشقات و سختی‌ها آن آگاه باشند و ابعاد این کار را برای جامعه بیان کنند مردم هم اهتمام بیشتری به رعایت الگوی مصرف خواهند داشت زیرا تنها راه نجات از کم آبی استفاده بهینه از آب و  اصلاح الگوی مصرف است.

وی با بیان اینکه اگر ما منابع آبی را مدیریت نکنیم نسل آینده از ناحیه کمبود منابع آبی با مشکل مواجه می‌شوند، گفت: در بسیاری از کشورهای دنیا هم با کمبود منابع آبی مواجه هستند و سالانه تعداد قابل توجهی از مردم به دلیل کمبود آب از بین رفته یا دچار بیماری می‌شوند و خوشبختانه در کشور ما همچنان میزان دسترسی به منابع آبی بالا است و هنوز به شرایط بحرانی نرسیده‌ایم.

صادق‌پور با تأکید بر اینکه منابع آبی کشور در حال اتمام است گفت: اگر با همین روال پیش برویم در سال 1410 کل منابع آبی داخل و خارج استان به را به مصرف شرب و بهداشتی برسانیم کل تولید برابر مصرف خواهد شد در شرایط بسیار بحرانی قرار خواهیم گرفت و حتی امکان تأمین آب برای صنعت و... را نیز نخواهیم داشت.

وی با بیان اینکه آب محور توسعه است، یادآور شد: البته کمبود آب نیز محدودکننده توسعه است و عمدتاً صنعت، کشاورزی و واحدهای مسکونی در فضاهایی توسعه می‌ِیابد که آب وجود دارد.

مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب استان قم با تأکید بر اینکه عمده منابع شرب قم از خارج از استان تأمین می‌شود افزود: 78.5 درصد آب شرب استان از خارج از استان وارد می‌شود و از این نظر نسبت به باقی استان‌ها در شرایط سخت‌تری هستیم.



امتیاز: 0 (از 0 رأی )
برچسب ها
نظرشما
کد را وارد کنید: *
عکس خوانده نمی‌شود
نظرهای دیگران
نظری وجود ندارد. شما اولین نفری باشید که نظر می دهد
آخرین اخبار مربوط به بیمه دات کام
قانون جدید افت قیمت خودرو